مسابقه و رقابت برنامه هاي ورزشي در شبکه هاي مختلف بيشتر بر سر جوايز گزاف اين برنامه ها و نيز نشان دادن و به رخ کشاندن پيامک هاي ارسالي است. گرچه اين سنت را عادل فردوسي پور در برنامه 90 بنيان گذاشت تا اين پيامکها را به جذب مخاطب خود نشان دهد اما دقت نظر بيشتر نشان از قمار در دل اين برنامه ها دارد.
در يک مسابقه پيامکي شخص فرستنده مي تواند به تعداد دلخواهش پيام بفرستد و نتيجه را پيش بيني کند در حالت هاي مختلف اين افزايش تعداد پيامک شانس برنده شدن را افزايش و در واقع مانند بازی های بخت آزمایی و لاتاری می ماند. در لاتاری و بخت آزمایی هرچقدر میزان انتخاب و شرکت شخص افزایش یابد احتمال برنده شدن وی نیز افزایش می یابد که این حالت در برنامه های مربوط به جام جهانی اجرا می شود.
در حال حاضر این روش پیش بینی مسابقات در تلویزیون های غربی و ماهواره ای برای قمار صورت می گیرد که این روش صدا و سیما که برای جذب مخاطب فوتبال است تقلید از این راه به صورت کاملا اشتباه است. در این بین سود احتمالی رد و بدلی بین این برنامه ها و اپراتور های تلفن همراه که وسیله این سبک از بخت آزمایی نیز هستند همچنان در هاله ای از ابهام است.
لازم به ذکر است شواهد متعددی وجود دارد که با اینکه سیستم پیامکی اخطار عدم ارسال پیام را می دهد و شخص فرستنده مجبور به ارسال مجدد و پرداخت هزینه بی نتیجه می شود. مسابقات بخت آزمایی طی چند سال پیش با نام خیریه های سبز برگزار می شد و در ابتدا با اقبال گسترده مردم رو به رو شد اما به دلیل کلاه برداری ها و نیز متضرر شدن شرکت کنند گان در این مسابقات و نیز موضع گیری مراجع تقلید این مسابقات به حالت تعلیق در آمد و از سطح عمومی به صورت زیرزمینی ادامه یافته بود در حال حاضر به صورت ملموس در صدا و سیما با این روش تبلیغ می شود.
:: موضوعات مرتبط:
اجتماعی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 244
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2